Öppet på Måndag 11—17 Tensta konsthall
Vi använder cookies för funktions- och översättningsändamål.
Läs mer
till aktiviteter till arkivet

Påsklov: Skulpturworkshop med Linea Matei

4—5.4 2024, 13:00— 16:00
Anna-Stina Ulfström: anna-stina@tenstakonsthall.se

Skapa kroppsskulpturer i workshopen Bodybuilding / Kroppsbygge med i anslutning till vårens utställning Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet.

Vad händer om du får skapa en annan version av dig själv? Hur skulle du se ut då? Vilka delar behövs för att skapa en människa? Vad är en stark kropp? Tillsammans bygger och skulpterar vi olika slags kroppar av dockdelar, tejp, textil, pärlor och mycket mer.

Linea Matei är baserad i Stockholm, född 1990 och uppvuxen i Södertälje, med en pappa från Rumänien och en mamma från Kiruna. I sin konst utforskar hon hur relationer, beteende och kulturella normer påverkar vårt samhälle och oss som människor. Matei har en masterexamen i CRAFT! och en kandidatexamen i Textil vid Konstfack samt en Konst och Designexamen från West London College. Nu senast visade hon sina monumentala textila skulpturer i en soloutställning på CFHILL. Tidigare har hon ställt ut på bland annat Misschiefs, Kulturhuset Stockholm, Husby Konsthall, Kvinnohistoriskt Museum Umeå och Jönköpnings Läns Museum, för att nämna några.

Kursen är gratis.

Ålder: Från 10 år
Datum: 4—5.4 2024
Tid: 13.00—16.00

Anmäl dig till anna-stina@tenstakonsthall.se

Kursen genomförs med stöd av Familjebostäder.

Foto: Linea Matei