Öppet idag 11—17 Tensta konsthall
Vi använder cookies för funktions- och översättningsändamål.
Läs mer
till aktiviteter till arkivet

Filmvisning och regisamtal — Om alla bara drar

21.5 2024
Wasim Harwill: wasim@tenstakonsthall.se

Tisdagen den 21 maj kl. 18.00—20.30 visar vi äntligen filmen Om alla bara drar på Tensta konsthall följt av ett samtal med filmskaparna och medverkande.

Filmvisningen är gratis och ingen föranmälan krävs.

Om alla bara drar är en film om Nazira och hennes familj, om ett vackert Tensta, om grannar och kärlek, men också om pistolhot, skjutningar, rädsla och otrygghet när samhällets funktioner verkar backa bort och många människor vill flytta därifrån. Om ett förändrat Sverige och om vår eviga längtan efter en känsla av tillhörighet i en till synes otrygg värld. Om alla bra människor flyttar, vem kan då göra skillnad? Som Nazira frågar sig själv.

Filmen är skapad av Karin Wegsjö och Nazira Abzalova och belönades med Angelospriset vid Göteborgs Filmfestival samt pris för bästa film på Tempo Dokumentärfestival tidigare i år!

”Det känns väldigt fint att få visa Karin och Naziras berörande film om livet i Tensta, som diskuterar frågor om hem. Om alla bara drar är ett vackert porträtt av ett hem som bjuder in till samtal om staden och dess tillgänglighet, något som även diskuteras i vår nuvarande utställning Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet, en utställning som behandlar just frågor om staden och vem den är till för" - Wasim Harwill, kommunikatör på Tensta konsthall.

Varmt välkomna redan till minglet som börjar vid 17.30.

Ett stort tack till alla som varit med och format den här filmen och till Folkets Bio.