Öppet idag 11—17 Tensta konsthall
Vi använder cookies för funktions- och översättningsändamål.
Läs mer
till aktiviteter till arkivet

Läs- och skrivarcirkel för unga med poeten Nawroz Zakholy

17.4—15.5 2024


Hur upplever du tid?
Vilka normer har format det samhälle som vi lever i?
Vad blir det för text om du skriver utifrån en kroppsdel?
Hur ser du på hälsa?
Vad gör dig sjuk?

I anslutning till utställningen Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet som visas på Tensta konsthall håller poeten Nawroz Zakholy en läs- och skrivarcirkel på utställningens tema. Under fyra tillfällen träffas vi och läser olika texter, diskuterar och gör kreativa skrivövningar. Texter delas med deltagarna inför varje träff.

Vi läser texter av Julietta Singh: No Archive Will Restore You, Elain Scarry: The body in pain och Christina Crosby: A Body Undone: Living on After Great Pain m fl.

Nawroz Zakholy är skribent och poet och har en bakgrund inom språkvetenskap och kommunikation. Hon kommer ifrån Järva och har varit aktiv och bedrivit kulturpedagogiska verksamheter för unga i området. I samröre med scenen och rörelsen Revolution Poetry har hon producerat och uppträtt på bl.a. Folkoperan, Parkteatern, Unga Klara och Kulturhuset Stadsteatern. 2018 ingick Zakholy i Revolution Poetrys diktsamling med samma namn, utgiven av Bonnier Carlsen. 2020 framträdde Zakholy i pjäsen Pandemipåverkade Poeter på Dramaten.

Under 2020 och 2021 hölls den litterära kursen Att läsa och att bli läst på Tensta konsthall som det senare gjordes ett reportage om i Lundströms Bokradio. 2022 ingick hon i föreställningen POETIC (R)EVOLUTION—Symfoni Möter Spoken Word på Berwaldhallen under regi av Nachla Libre. Samma år publicerades en av hennes texter i tidskriften Vård och Värde som också gav titeln till utställningen Med trötta ryggar och hjärtan med plats för fler som visats på Kalmar konstmuseum. Därtill har Nawroz Zakholy lett och deltagit i arbetet med Tensta konsthalls textpris i flera år. Idag studerar hon på Teaterlinjen, Sundbybergs Folkhögskola.

Kursen är gratis och inga förkunskaper krävs.
Ålder: 15—25 år

Datum och plats:
Onsdagen den 17 april kl 17.00—19.00 på Tensta konsthall
Onsdagen den 24 april kl 17.00—19.00 på Tensta konsthall
Onsdagen den 8 maj kl 17.00—18.00 på Tensta Bibliotek
Onsdagen den 15 maj kl 17.00—19.00 på Tensta konsthall

Anmäl dig till anna-stina@tenstakonsthall.se

Kursen ges i samarbete med Tensta Bibliotek och ABF Stockholm.
Foto: Jean-Baptiste Béranger