Öppet idag 11—17 Tensta konsthall
Vi använder cookies för funktions- och översättningsändamål.
Läs mer
till aktiviteter till arkivet

Skolprogram våren 2024

14.3—1.9 2024
Anna-Stina Ulfström: anna-stina@tenstakonsthall.se

Tensta konsthall erbjuder skolor visningar och skapande verksamhet. Gratis för skolor i Järvaområdet, konstskolor och SFI. Varje skollov arrangerar konsthallen kreativa kurser för unga i samarbete med olika konstskolor, författare och konstnärer m.fl.

Högskoleförberedande utbildningar och vuxenutbildningar, YH- och konst och kulturutbildningar är alltid välkomna att boka in visningar och workshops.

I mitten av mars öppnar utställningen Chronos, där ett tiotal konstnärer tar sig an frågor om hälsa, vem staden och den byggda miljön är till för. Med hjälp av rörlig bild, objekt, måleri, textil och text diskuteras funktionssätt, normer och tillgänglighet. Ta med din klass på en guidad visning eller boka in en workshop kopplat till Chronos. Vi arbetar praktiskt tillsammans med fotografi, grafiska tryck, ljud och teckning mm under ledning av konsthallens pedagog.

Detta erbjuder konsthallen:

Skolprogram för Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet
Går att boka från 14.3—1.9 2024

Guidad visning (30 min)
Under de guidade visningarna ger vi en allmän introduktion till konsthallen och/eller en visning av vår aktuella utställning. Det går även att boka en mer tematisk eller fördjupad visning.

Workshop och skapande aktivitet (60—90 min)


För förskola, låg- och mellanstadiet
Kropp Hand Hopp – vi inspireras av utställningen Chronos och undersöker hur man kan röra sig i utställningen och skapar en fysisk icke-digital följetong av rörelse, text, foto och teckning.

För mellan- högstadiet och gymnasiet
Posters och Monoprint – med inspiration från utställningen Chronos och Tensta som plats skapar vi egna posters och grafiska tryck med viktiga eller oviktiga budskap och symboler. Vi laborerar med grafiska tryck av och i staden.

För högstadiet och gymnasiet
Urbana ljud, hinder och fotografi – med inspiration från vårens utställning Chronos och Tensta som plats får deltagarna översätta ljud till måleri och arbeta med fotografi.

Kostnad
Guidad visning av aktuell utställning, max 30 pers (40 min) – 700 kr
Visning och workshop, max 20 pers (60—90 min) – 900 kr

Visningar erbjuds inom ramen för konsthallens öppettider, tisdag—fredag kl. 11.00—17.00.
Gratis för skolor i Järvaområdet, konstskolor och SFI.

För frågor om pedagogik och skolprogram: anna-stina@tenstakonsthall.se
Boka guidad visning: info@tenstakonstall.se
Mining Life