Öppet på Måndag 11—17 Tensta konsthall
Vi använder cookies för funktions- och översättningsändamål.
Läs mer
till aktiviteter till arkivet

Gestaltad läsning av Comadres De Dios

11.2 2024, 15:00— 17:00


Vi bjuder in till en gestaltad läsning av Comadres De Dios (Sisters of God) i Johanna Mårtenssons scenografi som är en del av Oscar Laras utställning Mining Life.

Comadres De Dios är namnet på ett teatermanuskript som är ett resultat av projektet Preventive Custody. Delar av det kreativa teamet bakom Preventive Custody kommer under dagen att arbeta utforskande med manuset; Comadres De Dios, skapat av Mayra Bastos, Fortunata Cordova, Erika Lima, Corina Lozano, Catalina Pinedo, Karla Requena och dramatiserat av Eva-Maria Benavente Dahlin.

I Preventive Custody samlade Oscar Lara ett tvärvetenskapligt team, inklusive en teaterpedagog, en författare/forskare, en dramatiker/dramaturg och en scenograf, med det gemensamma målet att skapa förutsättningar för att en grupp på sex kvinnor, strandsatta i traffickingindustrins giftiga nätverk i den peruanska Amazonas illegala gruvkontext, skulle kunna skapa ett teatermanus om vilket ämne som helst. Satsningen kommer att mynna ut i en fullskalig teaterproduktion i både Sverige och Peru. Manuset och scenografin visas i utställningen Mining Life

Som en del av processen mot en teaterproduktion bjuder delar av det konstnärliga teamet in publiken och sju professionella skådespelare att delta i en gestaltad läsning av manus och scenografi. Eftersom publiken är placerad i händelsernas centrum är detta en mycket värdefull prova-på-upplevelse och vi bjuder in deltagare att delta med frågor och feedback i ett efterföljande samtal med konstnären Oscar Lara, scenografen Johanna Mårtensson och dramatikern Eva-Maria Benavente Dahlin.

Medverkande skådespelare: Pascalle Arias Basualto, Lars Bringås, Sandra Huldt, Nina Jeppsson, Sandra Medina, Eva Rexed och Annika Ryberg Whittembury.

Vi bjuder på fika. Ingen föranmälan krävs.

Datum: 11.2 2024
Tid: 15.00—17.00.

OBS! Läsningen är på svenska.

Bild: Preventive Custody av Oscar Lara med scenografi av Johanna Mårtensson.
Foto: Jean-Baptiste Béranger